10. Kerstin Ljungqvist Konstnär och mångsysslare inom natur och kultur

Mångsysslare inom natur och kultur. Målar i akvarell och olja, främst botaniska bilder. Arbetar även med dekorationsmåleri, kalligrafi, sömnad, skyltar och pappslöjd. Ateljé, butik och bostad i Rostocks gamla församlingshem. Växthus och plantförsäljning. Driver örtagården i Brunnsparken intill. Har bl.a. skrivit boken ”Nyttans växter”, en uppslagsbok om växternas användning i Sverige. Initiativtagare till stationshuset i Rostock, en modell i halv skala.

Brunnsvägen 45 C, 464 50 Dals Rostock

Ateljé, butik och annorlunda växthus. Stor parkering vid Örtagården och Hembygdsmuseet. Ateljé i andra huset söder om parkeringen, rött hus med höga fönster.

073-058 68 47,
[email protected]
www.rostock.se

Se folderkarta

 

 

 

 

 

 

 

Kerstin Ljungqvist
Ateljé, butik, antikvariat, konstgalleri, örtagård och växthus.

Konstnär och mångsysslare inom natur och kultur. Målar i akvarell och blandteknik, mest botaniska bilder, skog och hus. Arbetar även med dekorationsmåleri, kalligrafi, sömnad, skyltar och pappslöjd.
Ateljé, butik och bostad i Dals Rostocks gamla församlingshem. Butik i ateljén med försäljning av tavlor, böcker, kort och vackra ting. Bredvid ateljén finns ett annorlunda växthus och försäljning av plantor. Konstgalleri i lilla orangeriet, där man hela sommaren kan se utställningen ”Färgsymfoni” av Margaretha Nordberg.
Antikvariat i huset bredvid med böcker om bl.a. natur, trädgård, hantverk och kultur.
Kerstin driver även örtagården i Brunnsparken och har guidningar och kurser.
Har skrivit boken ”Nyttans växter”, en uppslagsbok om växternas användning och kulturhistoria samt är medförfattare i böckerna om sanatoriet och Rostocks Brunn.
Initiativtagare till stationshuset i Dals Rostock, en modell i halv skala.

Adress: Brunnsvägen 45 C, 464 50 Dals Rostock
Stor parkering vid Örtagården och Hembygdsmuseet. Ateljé i andra huset söder om parkeringen, rött hus med höga fönster.

I Brunnsparken intill finns örtagården, sommarkafé, Inez Vintage samt ett innehållsrikt hembygdsmuseum. Textilmuseum på andra sidan vägen.

Öppettider: Under konstvandringen är även kaféet öppet.
I övrigt är alla verksamheter i och vid Brunnsparken öppna kl. 11-17 alla dagar under tiden 22 juni och 18 augusti.

Under den övriga delen av året är ateljén och antikvariatet öppna för det mesta men inga bestämda tider. Ring då innan för säkerhets skull.