Stilleben

 

 

15. Kerstin Ljungqvist Konstnär och mångsysslare inom natur och kultur

Mångsysslare inom natur och kultur. Målar i akvarell och olja, främst botaniska bilder. Arbetar även med dekorationsmåleri, kalligrafi, sömnad, skyltar och pappslöjd. Ateljé, butik och bostad i Rostocks gamla församlingshem. Växthus och plantförsäljning. Driver örtagården i Brunnsparken intill. Har bl.a. skrivit boken ”Nyttans växter”, en uppslagsbok om växternas användning i Sverige. Initiativtagare till stationshuset i Rostock, en modell i halv skala.

Brunnsvägen 45 C, 464 50 Dals Rostock

Ateljé, butik och annorlunda växthus. Stor parkering vid Örtagården och Hembygdsmuseet. Ateljé i andra huset söder om parkeringen, rött hus med höga fönster.

073-058 68 47,
[email protected]
www.rostock.se

Se folderkarta

 

 

 

 

Paddornas pöl, grundfärg och olja, torra pigment, 113 x 135 cm

 

Kerstin Ljungqvist
Ateljé, butik, antikvariat, konstgalleri, örtagård och växthus.

Konstnär och mångsysslare inom natur och kultur. Målar i akvarell och blandteknik, mest botaniska bilder, skog och hus. Arbetar även med dekorationsmåleri, kalligrafi, sömnad, skyltar och pappslöjd.
Ateljé, butik och bostad i Dals Rostocks gamla församlingshem. Butik i ateljén med försäljning av tavlor, böcker, kort och vackra ting. Bredvid ateljén finns ett annorlunda växthus och försäljning av plantor. Konstgalleri i lilla orangeriet, där man hela sommaren kan se utställningen ”Liv och Lust” av Annica Hedborg.
Antikvariat i huset bredvid med böcker om bl.a. natur, trädgård, hantverk och kultur.
Kerstin driver även örtagården i Brunnsparken och har guidningar och kurser.
Har skrivit boken ”Nyttans växter”, en uppslagsbok om växternas användning och kulturhistoria samt är medförfattare i böckerna om sanatoriet och Rostocks Brunn.
Initiativtagare till stationshuset i Dals Rostock, en modell i halv skala.

Adress: Brunnsvägen 45 C, 464 50 Dals Rostock
Stor parkering vid Örtagården och Hembygdsmuseet. Ateljé i andra huset söder om parkeringen, rött hus med höga fönster.

I Brunnsparken intill finns örtagården, sommarkafé samt ett innehållsrikt hembygdsmuseum. Textilmuseum på andra sidan vägen.

Öppettider: Under konstvandringen är även kaféet öppet.
I övrigt är alla verksamheter i och vid Brunnsparken öppna kl. 11-17 alla dagar under tiden 24 juni och 20 augusti.

Ateljén och antikvariatet är öppna för det mesta resten av året men inga bestämda tider. Ring innan för säkerhets skull.