4. Lars-Göran Abrahamsson  Konstnär

Tegane 24, 666 91 Bengtsfors.
14 km norr om Bengtsfors. Efter 6 km sväng höger
mot Lennartsfors vid Årbol. Tag sedan till vänster vid
skylten Konst.
0531-230 41, 070-349 14 31.

Se folderkarta

 

 

 

 

Ända sedan jag var barn har jag tecknat och målat, det har varit en stor och viktig del av mitt liv. Ett sätt att kommunicera med mej själv och min omgivning. Det har också varit ett sätt att söka i sitt inre, skapa världar där jag är trygg och som jag kan behärska. Många gånger som ett skydd mot den omvärld jag levt i. Det har nog inte varit ett val, mer som ett måste. Som att äta och sova.
Under årens lopp har jag provat många olika stilar och tekniker. Gått mot olika håll i mitt måleri där fascinationen för naturen, med dess skiftningar och ljusspel har varit en grundläggande inspirationskälla.
Jag målar i akvarell, olja och på senare tid också i akryl, i akvarell blir det mest bilder från naturen runt där jag bor Dalsland, och somrarna mycket på västkusten.
I olja och akryl utgår jag oftast från skisser som jag manar fram på samma sätt som när jag spelar piano eller trummor till improviserad musik, alltså inte tänka utan bara gå på känslan. Skisser som jag sen använder som underlag för målningar i stora format. Det är målningar som får en mer abstrakt karaktär.
Man kan säja att mitt målande har två grenar, dels det naturlyriska, dels det expressionistiska som jag improviserar fram.